Dankbaarheid

Het leven is wonderlijk en ik voel dat elke dag. Als je het leven neemt als vanzelfsprekend, als normaal, dan zal dat je geluksniveau stabiliseren of verlagen, maar als je bewuster wordt en om de kleinste dingen al dankbaarheid leert te voelen (en dan bedoel ik dus echt continu, niet een paar keer per week), vergroot dat je geluksniveau enorm!

Als ik het heb over je dankbaar voelen, dan zullen de meeste mensen die dit lezen denken dat zij ook dankbaar zijn en dat ook voelen. Tóch is er wel echt een verschil in je dankbaar voelen als ik je erom vraag en je dit nu zo leest óf dat je het vanuit jezelf heel vaak voelt, de dankbaarheid. Dat je het elke dag heel vaak gaat leren voelen, kan je trainen.

Dankbaarheid vergroot het slagen van je gestelde doelen, je wordt er positiever van, gelukkiger, liever, zachter, intenser en vrediger.

Ik kan me zo onwijs intens dankbaar voelen om de meest kleinste dingen.

Als je aan de slag gaat met je veel vaker bewust dankbaar voelen, zal je merken dat het je helpt tijdens je mindere momenten. Door dankbaarheid te trainen zal je beter kunnen omgaan met tegenslagen en het zal je sneller uit je dip halen of je tranen sneller doen drogen.

Spreek en straal je dankbaarheid uit naar anderen, ook dat maakt heel gelukkig. Geven is zo fijn en dat zit hem niet in spullen, maar in woorden, daden en je aandacht.

Luister elke dag naar deze mooie meditatie:
https://www.youtube.com/watch?v=P4y7rFROAhw

Delen:

Bekijk ook:

Challenge 10xMOVE

Zet die pomp voor je lymfeklieren aan! 😊 Je lymfevatenstelsel loopt naast je bloedvatenstelsel en hoe je bloed je voedingsstoffen vervoerd, zo vervoert het lymfevocht

Lezen »

Zelfcompassie

Zelfliefde en zelfcompassie is iets waar velen een tekort aan hebben. Zelfliefde is ook nog niet voor iedereen een prettig woord, alsof het iets egoïstisch

Lezen »