Hormonen in balans

Hormonale klachten ontstaan altijd door een disbalans. Er is helaas geen magic pil die je van je hormonale klachten afhelpt. Het is wel iets waar jijzelf grotendeels verantwoordelijk voor kunt zijn, al denk je misschien van niet.

Veel vrouwen hebben last van deze veel voorkomende klachten:

 • PMS (premenstrueel syndroom)
 • Neerslachtigheid en stemmingswisselingen
 • Gevoelige borsten
 • Opgezette buik of opgeblazen gevoel
 • (Heftige) menstruatiepijn, vooral bij het doorbreken (waarvan?)
 • Veel dagen menstrueren en (abnormaal) veel bloedverlies
 • Acne en gerstekorrels
 • Dun haar of haaruitval
 • Slaapproblemen
 • Chronisch vermoeid
 • Burn-out
 • Boze buien
 • Libidoverlies
 • Pijn bij het vrijen
 • Vocht vasthouden
 • Onverklaarbaar gewichtstoename/nauwelijks kunnen afvallen
 • Extreem afvallen
 • ’s Nachts veel zweten
 • Zeer droge huid en huiduitslag
 • Onregelmatige cyclus of korte/lange cyclus
 • Endometriose (stukjes baarmoederslijmvlies zijn buiten de baarmoeder terechtgekomen)
 • PCOS (cysten in baarmoeder of eierstokken)
 • Onvruchtbaarheid

Zelf heb ik ook echt een zoektocht gemaakt naar het in balans brengen van mijn hormonen. Dat begon al als jonge pubermeid, toen mijn menstruatie op gang kwam. Ik ging al vrij jong aan de pil, omdat ik superveel krampen en pijn had bij het doorbreken (waarvan?, elke maand weer. Soms was het zo erg dat ik het gevoel had bijna flauw te vallen van de pijn; dan trok ik wit weg, werd zweterig etc.

Eigenlijk heb ik heel lang met allerlei hormonale klachten rondgelopen. Ik functioneerde wel normaal, was gelukkig en deed mijn ding, maar toch. Toen ik mij meer in voeding, levensstijl en hormonen ging verdiepen en het allemaal wat beter begreep, ging er een veel gelukkigere wereld voor mij open.

Ik ben het absolute bewijs dat je door het in balans brengen van je hormoonstelsel door middel van voeding- en levensstijl echt megamooie veranderingen teweeg kan brengen in en bij jezelf!

In het e-book De Hormonen EHBO (Eerste Hulp Bij Onbalans), wat je gratis kan downloaden, lees en ontdek je wat je er zelf direct aan kan doen. Word de leider van je eigen hormonen. ♡

Speciaal voor de mannen kan je het e-book Vrouw & de hormonen EHBO (Eerste Hulp Bij Omgang) voor mannen gratis downloaden! Er is niks fijners dan dat je partner jou, je hormonen en je cyclus wat beter begrijpt. Alles wordt heel fijn uitgelegd, zodat hij jou in liefde kan bijstaan!

Love xx

Delen:

Bekijk ook:

Geluksstofjes

Geluksstofjes aanmaken? Jazeker, dat kan. Je kunt namelijk zelf de aanmaak van deze gelukshormonen positief beïnvloeden. De vier belangrijke gelukshormonen zijn serotonine, dopamine, endorfine en

Lezen »

De basis – Hormonen

Hormonen, iedereen weet dat het stofjes in je lichaam zijn. Iedereen weet dat een vrouw vooral rond haar menstruatie (en menopauze! :-)) last kan hebben

Lezen »

Cyclus love

Leer meer te leven volgens je cyclus! In de loop der jaren ben ik me er steeds meer bewust van geworden van alles rondom de

Lezen »