Let op: ik heb pas plek voor het uitwerken van gezondheidsvragen en labtesten vanaf midden december. Je kunt alvast contact opnemen om de testen uit te voeren, zodat ik midden december direct aan de slag kan met de uitslagen die dan inmiddels ook bekend zijn.

HORMOON- EN DARMTHERAPIE

Is dit herkenbaar voor jou?

Heb je altijd al willen weten of je overgevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen? Heb je vage klachten als weinig energie, slaapproblemen, last van je darmen, kun je je slecht concentreren of vergeet je van alles…

Maar denk ook aan andere klachten zoals:

Heb je al van alles geprobeerd en kan je maar niet ontdekken wat de oorzaak is?

Bij het laboratorium waar ik mee samenwerk laat ik ontlasting-, bloed-, urine-, speeksel-, haar- en slijmvliesanalyses uitvoeren op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord en extra informatie aan het licht komen, wat ontzettend waardevol is.

Zoals het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale disbalans, chronische vermoeidheid, pijnklachten en concentratiestoornissen.

De onderstaande testen geven uitslag hoe jouw darmgezondheid is en/of je kan ontdekken waar je intoleranties en allergieën voor hebt. Ik ben ervan overtuigd dat ziekte ontstaat door een teveel aan toxines in ons lichaam, maar uiteindelijk zeg ik altijd dat het bij je darmgezondheid begint. De meeste klachten ontstaan vaak in de darmen en die darmklachten zijn mogelijk ontstaan door intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen. Verder kan je een extra test laten doen om inzicht te krijgen in je waardes qua vitaminen en mineralen en de eventuele tekorten. Zie onderstaande opties.

Basisscreening darm + voedings- en intolerantietest

Vanuit wetenschappelijk onderzoek wordt steeds duidelijker dat de darmen een cruciale rol spelen op de gezondheid. Vaak denken mensen dat ze niet echt last van darmklachten hebben. Als na het onderzoek uitwijst dat hun klachten voortkomen uit een disbalans in de darmen, is de reactie maar wat vaak: “ooh jeetje, ik had inderdaad toch wel klachten, maar ze waren gewoon heel normaal geworden”.

Een verstoring in de darmen leidt tot ontregeling van het gehele immuunsysteem. 

Klachten die vaak in verband staan met een verstoring in de darmen:

Tarieven:

In de praktijk zie ik dat de meeste cliënten het ontlastingsonderzoek (je stuurt zelf ontlasting op naar het lab) in combinatie met de allergie- en intolerantietest (via bloedprikken) doen. Om de reden zoals ik hierboven ook al schreef: de meeste klachten ontstaan namelijk in de darmen en die darmklachten zijn mogelijk ontstaan door intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen. 

Basisscreening darm + voedings- en intolerantietest: € 529,- (prijsstijging vanwege verhoging laboratoriumtarieven)
Dit is inclusief:

 • Intake
 • Ontlastingsonderzoek
 • Bloedonderzoek (excl. bloedafname bij een prikpost)
 • Vervolgconsult voor uitslagbespreking
 • Persoonlijk advies
 • Behandelplan met duidelijke tips, handvatten en de actiestappen die je kan zetten. 

Je krijgt van mij een testpakket met afname materiaal, aanvraagformulier en duidelijke uitleg. De ontlasting vang je thuis op in het bijgeleverde potje en stuur je dezelfde dag voor 17.00 uur op naar het laboratorium. Bloedprikken kan je doen bij een prikpunt bij jou in de buurt.

Voedings- en intolerantietest

Heb je vermoeden op een intolerantie of allergie en wil je dit laten onderzoeken? 

Heel goed, want om van klachten af te komen zal je het heft in eigen handen moeten nemen en vaak is verder onderzoek daarvoor nodig. 

Weet je dat bijna de helft van de mensen overgevoelig reageert op bepaalde voedingsmiddelen? En dat dit op den duur (vage) klachten geeft en darmverstoringen?

Je kan denken aan klachten als:

Hoofdpijn / migraine
Moeheid (chronisch)
Hoesten 
Verkouden / loopneus
Opgeblazen gevoel
Buikpijn
Prikkelbaar Darmsyndroom
Huiduitslag (jeuk en roodheid)

Tarieven:

Voeding- en intolerantietest: € 235,- 

Dit is inclusief:

 • Intake / voorbereiding
 • Bloedonderzoek (excl. bloedafname bij een prikpost) 
 • Vervolgconsult voor uitslagbespreking
 • Persoonlijk advies
 • Behandelplan met duidelijke tips, handvatten en de actiestappen die je kan zetten. 

Let op: áls er een serieus allergie’alarm’ (dus geen intolerantie) naar voren komt uit deze test, kunnen we naar wens verder onderzoek doen.

Wil jij graag geholpen worden?

Lees dan even goed of je bij mij aan het juiste adres bent.

Ik kan je niet helpen als je: