Filters

Ontbijt

Wij eten thuis vaak appeltaartpap (+ ook variatie ervan) of we ontbijten bijvoorbeeld met yoghurt (soja of kokos), ontbijtcake of brood/crackers (wordt uitgebreid met ei, groenten etc.) of smoothi.

De kinderen zijn natuurlijk ook bij hun vader, dan ontbijt ik meestal met smoothie of soms ook wel is met bijvoorbeeld verwarmde tomaat + peper, evt. nog courgette of andere groente erbij, zaadjes en pitten of cracker, stuk fruit en vrijwel elke dag collageen (heel goed eiwit!) extra, dan doe ik of een schep gewoon in water of met banaan maak ik er een heerlijke smoothie van!!

Vaak maak ik nog wekelijks iets anders wat we dan af en toe eten als ontbijt; een lekkere appelcrumble taart uit de oven, mugcake, omelet, flaugnarde en meer.

Je ziet dat dit best gevarieerd is, maar heel eerlijk, in de drukte van het leven en zeker met een gezin is variatie en nieuwe dingen echt niet zo makkelijk te realiseren in de praktijk. Ik heb ook periodes (als het drukker is) dat ik minder gevarieerd eet en dat de appeltaartpap iedere dag hetzelfde gemaakt wordt. Dat is helemaal ok! Dat ik veel varieer komt ook omdat het mijn werk is, mijn passie en omdat ik er dus continu mee bezig ben.

De realiteit is gewoon dat als je het jezelf te moeilijk maakt, val je terug op bijv. je simpele boterham. Echt ik weet er alles van, een broodje is snel gepakt. Bij ons zit het er dus echt al heel veel jaren in dat we standaard ontbijten met die appeltaartpap, kids weten niet beter. Vaak doe ik ook alles al ’s avonds in een kom, hoef je niks te doen in de ochtend. En dan nog, zelfs hier is het niet altijd geregeld en ik ben ik niet als ik soms íetsje verkeerd loop met de tijd, dus dan pak ik voor de kids ook snel een broodje/crackers en ik ook crackers 😉 Thats life.

Banaan-chiapudding
Banaan-chiapudding
appeltaart-pap
appeltaart-pap
avocado-chocopudding
avocado-chocopudding
super-detox-smoothie
super-detox-smoothie
Banaan pindakaas smoothie

Lunch

Tja, je lunch.. Dat zal voor iedereen anders zijn. Het ligt er maar net aan waar je bent, thuis, op je werk, onderweg. Probeer er eens bij stil te staan hoe je luncht elke dag, is dat even rustig, ongestoord en volledig in het moment of is dat al pratend met collega’s of zelfs tussen het werken door. Heb je uitgebreid pauze en de mogelijkheden om iets op te warmen, of eet je snel tussendoor en is die boterham extra heilig voor jou als lunch.

Goed om dus eens bewust bij stil te staan, waarom doe je de dingen zoals je ze doet, waarom eet je de lunch zoals je hem misschien al jaren eet. Ook hier zit weer een stukje conditionering in, vaste patronen en gewenning. Goed voor je brein om je vaste lunchmoment wellicht is te doorbreken, kijk hoe het beter zou kunnen, waar zou je winst mee kunnen halen en daarbij vooral: hoe krijg ik meer groenten binnen.

Een tip: voor mij werkt het altijd heel goed (ik werk veel thuis), om sowieso al te plannen wat ik die middag ga eten en het beste werkt het dan als ik het in de ochtend (of avond ervoor) al klaar maak, zo voorkom ik dat ik op het moment van de lunch (en al moeilijk pauze kan pakken omdat ik altijd graag doorga 😉) toch mentaal niet sterk genoeg ben om bijvoorbeeld die salade te gaan maken/eten. Werkt echt! Plannen en voorbereiden, echt doen!

kokos-preisoepje
kokos-preisoepje
courgette wortel wafel
courgette wortel wafel

Diner

Qua avondeten is er ook echt zoveel variatie, zo heerlijk is dat! Ik weet nog dat ik echt zo vaak dacht, wat moet ik nou weer eten. Heel eerlijk, dat maakte het allemaal wel wat minder leuk en de motivatie was er dan soms gewoon niet, laat staan dat ik mijn portie groente binnen kreeg die dagen. Nope, aan groente en voedingsstoffen had ik dan nog wel is te kort.

Maar dat is verledentijd, lekker plannen en boodschappen in huis hebben, voorbereiden en de rust voelen / het overzicht hebben. En heb je dat even niet; altijd dé basics in huis hebben om toch nog snel iets gezonds te kunnen fabriceren!

Ik eet heel veel vega, maar soms een keer een stukje bio kip eet ik wel.

Boekweitkoek met prei en tauge
Boekweitkoek met prei en tauge
Linzensalade met (vega) feta
Linzensalade met (vega) feta
Linzenpotje
Linzenpotje

Lunchboxen

lunchbox-sebas
lunchbox-sebas
lunchbox-mila
lunchbox-mila
lunchbox-luna
lunchbox-luna
lunchbox-mats
lunchbox-mats
BPA-vrij