Terug

Stap 7 van de gezonde keukenswitch

Uiteraard kunnen fruit & groente niet ontbreken als basis in je keuken. Maak voor jezelf de keuze in wel of niet biologisch. Ik kies zelf het fruit waarvan ik de schil mee eet, vrijwel altijd biologisch. De schil bevat veel vezels waardoor het fruit voor een minder hoge bloedsuikerpiek zorgt. Denk aan spinazie, bleekselderij, paprika’s, komkommers, tomaten, aardappels, appels, druiven, nectarines, perziken, blauwe bessen. Verder check ik vaak het prijsverschil en maak dan de keuze.

In onze fruitschaal liggen vrijwel altijd:
☆ Bananen.
☆ Appels.
☆ Mango’s.

Met deze basis kan je dan nooit misgrijpen. Je kan dan altijd een gezonde havermoutpap maken, bijvoorbeeld.

Qua groente:
☆ Gember.
☆ Knoflook.
☆ Uien.
☆ Avocado’s.
+
☆ Komkommer.
☆ Wortel.
☆ Paprika.
☆ Cherrytomaatjes.

De kinderen krijgen dit ook mee naar school. Ook eten ze dit vaak als tussendoortje en/of voor het avondeten.

Ontbijten of lunchen met een schaaltje pap is superlekker en gezond! Het is ook het perfecte ontbijt voor als je gaat sporten. Het vult goed en het geeft je veel energie.

Je kunt de havermout/boekweit/etc. koud of warm eten.

Koud wordt het ook wel overnight oats genoemd, dan maak je het de avond van te voren al klaar. Dit is handig als je graag snel wilt ontbijten in de ochtend. Hetzelfde geldt dus ook voor de lunch, je kan het al eerder klaarmaken en meenemen.

Bekijk de afbeeldingen hieronder voor de basisrecepten van overnight oats en een warme pap 🤍➡️

Ik zal ook wat verschillende variaties van de pap op de site zetten vanavond onder recepten 💙
Gedaan, klik door naar → AppeltaartpapMangopapPeren-pepernotenpap

Delen:

Bekijk ook:

Transformational Cupping

CUPPING AMERSFOORT Laat oud vet, verklevingen, afvalstoffen, ziektes, oud zeer, kwaaltjes, klachten, trauma’s, emoties en cellulite verminderen of verdwijnen.Snel, efficiënt en resultaatgericht Tijdens een behandeling

Lezen »

Ervaringen

WAT ANDEREN ZEGGEN… Check alle recensies over het boek op Trustpilot en lees hieronder de ervaringen in de praktijk ↓ ♡ Laat oud vet, verklevingen, afvalstoffen,

Lezen »