That’s the food

Gezonde natuurlijke voeding voor je darmen en hersenen

Gezonde natuurlijke voeding voor je darmen en hersenen.

We hebben het hier over vitamines, mineralen, sporenelementen, koolhydraten, eiwitten, vetten en polyfenolen. En voor een gezonde darmflora zijn uiteraard vezels en pre- en probiotische voeding ook zeer belangrijk!

Water staat niet in het rijtje, toch benoem ik het nog wel even. Drink voldoende water, water en nog meer water. Het klinkt zo makkelijk, je moet het alleen wel doen. Een gevolg van te kort aan water geeft je direct energieverlies en ook je hersenen gaan minder goed functioneren. Wees je bewust van je waterinname. Gewoon water kan je natuurlijk afwisselen met water met een smaakje (waterfrisjes). Denk aan water met gember, water met citroen, water met munt, met aardbei, noem maar op! Wel zelf maken, hè?

Uiteraard valt zuurstof niet direct onder gezonde voeding, toch wil ik het er wel even over hebben, aangezien zuurstof essentieel is voor ons als mens; te weinig zuurstof zorgt voor hersenbeschadigingen.

Ik vind dit zó’n belangrijk onderwerp, omdat ik weet dat er veel te veel mensen zijn die structureel te weinig zuurstof inademen door een verkeerde ademhaling. Zuurstof is niet alleen essentieel om te blijven leven, genoeg zuurstof binnenkrijgen is ook megabelangrijk om je hersenen fit & gezond te houden. Voorkom achteruitgang van je geheugen en hersenmist door je meer bewust te gaan worden van je ademhaling. Ook vermoeidheid, neerslachtige gevoelens en depressie kunnen mede veroorzaakt worden door een onjuiste ademhaling. Zuurstof is ook een hele belangrijke bron van antioxidanten die helpt gifstoffen af te voeren. Lees meer hierover in ‘ademhaling is je schat’.

Het liefst zou ik nu alle mooie gezonde fruit- en groentesoorten beschrijven; welke vitamines en/of vezels erin zitten en waar ze goed voor zijn, maar dat zou een hele lange lijst worden. Het lijkt mij dat je juist vooral wil weten, hóe je die gezonde switch nou het makkelijkste kan maken.

Hoe dan?

Laten we beginnen met de eerste stap te maken naar een puur, suiker- en e-nummervrij eetpatroon. Klinkt misschien heftig en ingewikkeld, maar met behulp van mijn boek ‘Je kan alleen maar winnen’ gaat dat je lukken, want daarin staat hoe je je moet voorbereiden op deze belangrijke stap.

Omdat lactose en gluten ook vaak voor onbalans zorgen in de darmen, help ik je ook om daar minder van te eten door met fantastische alternatieven te komen.

In het boek ‘Je kan alleen maar winnen’, vind je alles om je voorbereiding makkelijk te maken. Inclusief foto’s van verantwoorde producten uit de supermarkt en natuurwinkel, handige links om online artikelen te bestellen en je vindt er allemaal rijtjes, per categorie, van gezondere varianten van de producten die je nu waarschijnlijk eet.

Ik ben geen ster in de keuken en ik kook eerlijk gezegd nog steeds het liefst zo simpel en snel mogelijk, haha! Een pot pastasaus (moet je dus wel weten welke), groenten, wat gedroogde kruiden en (nep)gehakt is hier dan ook een maaltijd die geregeld op tafel staat. Ja, want zo houd je het vol en is het goed te doen om puur, suikervrij en e-nummervrij te eten!

Voor mij is er een wereld aan positieve veranderingen open gegaan; ik voel mij, lichamelijk en mentaal zoveel beter! Zet ook de eerste stap, dan volgen er vanzelf meer!

Het boek ‘Je kan alleen maar winnen’ is NU te koop met gratis verzending!

Delen:

Bekijk ook:

Basissupplementen

Door de verarming van de landbouwgrond en de bewerkte producten wordt het een lastige klus om te zorgen dat je van alles ruim voldoende binnenkrijgt.

Lezen »